אם יש לכם קנדידה, אתם חלק מקבוצה גדולה מאד של אנשים, 70% מהאוכלוסייה ליתר דיוק (ואפילו יותר) שמארחים בגופם את הקנדידה, ואם יש לכם מזל – מבלי לדעת מזה בכלל.
זה קורה כי במצב רגיל, הקנדידה ‘מתנהגת יפה’ ומתחשבת באוכלוסיית החיידקים הטובים אשר מאזנים אותה ושולטים בה.
אבל מה קורה כאשר האיזון מופר במערכת העיכול?
מצב כזה (שאינו בלתי רגיל), יוצר שורה ארוכה של מופעים גופניים, נפשיים ותחושתיים שרחוקים מלהיות נעימים.
דוגמאות?
גרד, אודם, הפרשות, כאבים, קשיי עיכול, עצירות, טחורים.
עייפות מוגברת, כאב ראש ומיגרנות, שינויים במצב הרוח, דיכאון ועצבנות.
הפרעות בראייה, עיניים צורבות, רגישויות שונות ואלרגיות.
כאבים בשרירים, כאבים במפרקים.
משהו מכל זה מרגיש מוכר?
ייתכן מאד שיש לך קנדידה לא מאוזנת.
למה זה קורה לך?
קנדידה יוצאת משליטה מסיבות שונות:
סטרס מתמשך, נטילת גלולות, שימוש תכוף באנטיביוטיקה, תזונה לקויה, מחלות וגורמים נוספים.
כל אלו משבשים את המאזן העדין הקיים במערכת העיכול, מה שמשליך באופן ישיר על כלל מערכות הגוף.
מה עושים?
אחת הדרכים היעילות לטיפול בקנדידה, היא באמצעות תזונה נכונה וייעודית.
אוהבים סוכר, מלח ומאפים?
גם הקנדידה. מאד.
לכן, ברגע שתעלימו את הסיבות שגורמות לה להתרבות (כמו סוכר) – וכבר קיבלתם בוסט רציני לטיפול יעיל.
העניין הוא, שתוכנית התזונה לטיפול בקנדידה דורשת רצינות, מחויבות וגם זמן, ולכן מיועדת רק לאלו המבקשים לטפל בתופעה המטרידה מהשורש.
מוכנים?
אז – מאילו מאכלים כדאי להימנע כשיש קנדידה?
1. סוכר על שלל מופעיו
אם תבדקו את תוויות המזון, תגלו שסוכר הוא אחד המרכיבים הראשונים (ולכן העיקריים) והנפוצים ביותר במוצרים רבים. רבים מאד.
סוכר הוא המאכל האהוב על הקנדידה, ולכן פשוט לא כדאי לצרוך סוכר לבן, סוכר חום, מולסה, סירופ מייפל, דבש וסירופ תירס.
סוכר מתחבא בצורה תמימה גם במיצי פירות, פירות, קטשופ, רטבים שונים (מיונז, צ’ילי מתוק, רטביי סלט) וכמובן – כל סוגי המאפים.
2. קמח לבן וגלוטן
קמח לבן נחשב לפחמימה ריקה בעלת ערך גליקמי גבוה (כלומר – קמח לבן מתפרק מהר ומעלה את רמות הסוכר בדם, וסוכר כאמור – מאד אינו רצוי במצב של קנדידה פעילה). יותר מזה? לסוכר אין למעשה כל ערך תזונתי מועיל.
אבל לא רק קמח לבן.
כל מזון המכיל גלוטן (קמח חיטה, כוסמין, סולת, כל סוגי המאפים, כל סוגי הפסטות וכל סוגי הלחמים – למעט אלו שאינם מכילים גלוטן באופן ברור),
עלול לגרות את מערכת העיכול ולעודד התרבות של קנדידה.
לכן מומלץ להגביל את צריכתו (גם אם לתקופה מוגבלת).
3. מוצרי חלב
עם עשרות שמות שונים (סירופ תירס, קנה סוכר, פרוקטוז, דקסטרוז, סירופ אורז, סוכרוז, גלוקז) שכולם מתנקזים למקור אחד – סוכר, קל מאד לצרוך מוצרים עתירי סוכר באופן בלתי מודע.
כמו מוצרי חלב, למשל.
מוצרי חלב כמו חלב ניגר, גבינות, גלידות, יוגורטים מתוקים ומשקאות יוגורט מבוססי פרי – מכילים סוכר ובכמויות גבוהות.
(הערה חשובה – ישנם מוצרי חלב שכן מותרים ואפילו מומלצים בתזונה ייעודית לקנדידה, כמו יוגורט פרוביוטי).
גם סטרס ממושך ומחלות כמו סוכרת, השמנה, פסוריאזיס, קרוהן, קוליטיס, והפטיטיס ויראלית, עלולים להוביל לגדילה של הפטרייה.
4. פירות עתירי סוכר
אחת הסיבות שאנחנו אוהבים פירות (יד על הלב – יותר מירקות), היא בשל תכולת הסוכר הגבוהה.
ישנם פירות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, מהם מותר לאכול מדי יום ובצורה מוגבלת, אולם ישנם פירות שמאכילתם פשוט כדאי להימנע, כמו: ענבים, שזיפים, תמרים, תאנים, מנגו וכל סוגי מיצי הפירות (גם הטבעיים).
5. מזון מעובד
מזון מעובד מכיל כמויות גבוהות מאד של סוכר, מעבר לשומנים מוקשים ותוספי מזון תעשייתיים שרחוקים מלהיות מועילים. בתזונה ייעודית למניעה וטיפול בקנדידה מומלץ להימנע לחלוטין מצריכה של מזון מעובד כמו חטיפים, דגני בוקר, תבשילים להכנה מהירה וכל מוצרי הבשר.
קל לזהות את המוצרים הללו: מבט בתוויות המזון מגלה רשימה ארוכה של רכיבים בלתי מזוהים.
6. אלכוהול
אוהבים לשתות? כדאי להיזהר.
תמיד. ובעיקר עם קנדידה.
אלכוהול מוגזם, מעבר לפגיעה הפוטנציאלית בכבד, גם מכיל הרבה (הרבה) סוכר.
כאשר בוחרים בתזונה ייעודית לקנדידה, ולו רק למשך זמן מוגבל, מומלץ מאד להימנע לחלוטין מצריכה של כל משקאות האלכוהול השונים כמו יין, בירה, קוקטיילים, ליקרים וגם משקאות בעלי תכולת אלכוהול נמוכה יחסית.
7. בוטנים
בוטנים (גם חמאת בוטנים) הם זרעים אכילים עתירי שומן, שרגישים ביותר להתפתחות של עובש. עובש הוא מצע מעולה עבור הקנדידה לגדילה וריבוי.
אז מה כבר כן נשאר לאכול?
ה מ ו ן.
שפע של ירקות ופירות, דגנים מלאים וטובים, חלבונים חשובים, שמנים מועילים ועוד ועוד.
ואתם כמובן גם מוזמנים להגיב ולשתף את הבלוג כאן בהמשך העמוד.
מאחלת לכם בריאות מלאה !!!

האם את נאבקת עם נפיחות, יציאות לא סדירות ואי נוחות לאחר הארוחות? הכירי את שרה וגלי כיצד השתלטה על בריאותה עם דיאטת הקנדידה. למדי כיצד ביצוע שינויים קטנים בתזונה שלה השפיעו רבות על הבריאות והרווחה הכללית שלה. לצפייה בסיפור של שרה לחצי כאן על התמונה:
רוצים להישאר מעודכנים בטרנדים ובטיפים האחרונים בתחום הבריאות הטבעית ?
אם כן, אז אנחנו באלכימיסט כאן בשבילכם.
- בניוזלטר שלנו, שנשלח פעם בשבוע לכל רשימת התפוצה שלנו, תקבלו את כל ההדרכות המתפרסמות בבלוג הבריאות הטבעית של אלכימיסט.
- הצוות שלנו הינו בעל ידע רב ויש לו את המשאבים לתשובות לשאלות הקשורות לבריאות שלכם.
- אנחנו נבצע עבורכם את החיפוש והמחקר. ואתם תישארו בעניינים, עם כל הטרנדים הכי עדכניים בבריאות ובאורח חיים בריא. תקבלו גישה לשפע של מידע על שיטות בריאות טבעיות, כולל טיפים ועצות מומחים.
- תקבלו גם את כל המידע העדכני, על הפורמולות הטבעיות האחרונות, לשילוב בשגרת הבריאות היומיומית שלכם.
- וזה לא הכל ! תקבלו גם הצעות בלעדיות, הנחות ומבצעים על המוצרים והשירותים שלנו.

מייד לאחר הרשמתכם תקבלו במתנה ובמייל, קוד קופון מיוחד שיקנה לכם 25% הנחה לרכישה כל המוצרים שאינם נמצאים במבצע באתר אלכימיסט. אל תחכו להתחיל את המסע שלכם לעבר בריאות מיטבית. הירשמו עכשיו ותנו לניוזלטר שלנו להיות המדריך שלכם לחיים בריאים ומאושרים יותר: