תפריט קנדידה מומלץ:
ארוחת בוקר
• דייסת שיבולת שועל עם חלב אורז, ניתן להוסיף שקדים, קינמון ותותים.
• פצפוצי אורז מלא עם אגוזים וזרעים בחלב אורז/שקדים.
• יוגורט סויה עם גרנולה ביתית.
• לחם כוסמין/שיפון עם ממרח קטניות +סלט / אבוקדו.
• חביתה עם סלט וטורטיית כוסמת.

ארוחת ביניים
• מקלות ירקות- פלפל, מלפפון, קולרבי וכו’.
• נבטוטי קטניות עם ירקות.
• סלט טבולה מקינואה וירקות.
• תפוח +אגוזים.
• יוגורט סויה עם גרנולה.

ארוחת צהריים
• פעמיים בשבוע- עוף + ירקות + קינואה/אורז שחור/כוסמת/גריסים.
• פעמיים בשבוע- דג + ירקות.
• קטניות + דגן (מג’דרה, סלט עדשים כתומות, מאש בקארי וכו’).
• אורז מלא/קינואה עם שעועית ברוטב עגבניות.
• סלט קינואה עם אנטי פסטי וגרגירי חומוס.

ארוחת ביניים- כנ”ל.

ארוחת ערב
• מרקים- מרק ירקות, מרק שעועית מרק עדשים, מרק ברוקולי, מרק קשואים וכו’ + קנואה/אורז /כוסמת.
• פירה דלעת/דלורית/בטטה + קנואה/אורז שחור/כוסמת ובצל מטוגן.
• פעמיים בשבוע- פסטה מלאה בעשבי תיבול + סלט ירקות.
• קציצות קינואה קישואים דלעת ובצל.
• שקשוקה עם 2 פרוסות לחם פומפרניקל/טורטיית עדשים/כוסמת.

מומלץ להימנע :
– סוכר ומאכלים המכילים סוכר. מיצים ממותקים, סירופ מייפל, דבש, סילאן, עוגות, עוגיות, שוקולד, קטשופ וכדומה.
– מאכלים המכילים קמח לבן ושמרים. דברי מאפה, לחם וכו’.
– מוצרי חלב.
– מוצרים המכילים חומרים משמרים, צבעי מאכל, אבקת מרק , רטבים מעובדים.
– תפוחי אדמה, תירס, סלק, בוטנים, אורז לבן.
פירות – עד 3 מנות ביום.

אפשר לאכול :
– אורז מלא, אורז שחור/אדום, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל, גריסים.
– קטניות מכל הסוגים לדוגמה : שעועית , עדשים , אפונה יבשה, חומוס, שעועית מאש. אסור סויה
– ירקות – ללא הגבלה.
– עוף והודו – עד פעמיים בשבוע.
– דגי ים צפוני פעמיים בשבוע: סלמון, סול, בקלה, הליבוט, סרדינים לא מעושנים ולא מטוגנים.
– 3 ביצים בשבוע.
– פסטה מלאה–פעמיים בשבוע.
– שתיית חליטות צמחים ללא קפאין- נענע, לואיזה, עשב לימון, קינמון ועוד.
– מותר קפה 1 ביום.
– תחליפי סוכר שניתן להשתמש בהם : סטיביה באבקה או בנוזל, like just sugar , סוויטנגו.