מה מותר ומה אסור לאכול בדיאטת קנדידה:

סוג המזון

מותר

אסור

לחם ודברי מאפה

כל המאפים מקמח שיפון, קמח מלא (פתיתים וקרוטונים מקמח מלא), שעור (מחמצת) כוסמין (קמח קוסמת) שמרים עד 1 ג”ר לבדוק שאין קמח לבן, לחם מלא ללא שמרים – בדר”כ לחם יותר כבד, קמח דורם – חיטה קשה,

כל מה שיש בו קמח לבן ושמרים – בורקסים בייגלה, כל המאפים למיניהם

דגנים

קינואה, גריסים, אורז מלא, שיבולת שועל, כוסמת, דוחן, אמרנט

בורגול, קוסקוס, אורז לבן, קמח לבן – חיטה רגילה

קטניות

כל השעועיות : אדומה חומה ירוקה, חומוס, עדשים, סויה, רצוי למי שיש קושי בעיכול להנביט את הקטניות לפני הבישול – בנבט יש פוטנציאל אנרגטי גבוה

אפונה

מוצרי חלב

חלב עיזים, חלב סויה, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, יוגורט ביו

חלב פרה, גבינות שמנות, גבינות עם עובש, גבינות צהובות

ירקות

כל הירקות, ירקות כתומים (בטטה, גזר, דלורית, דלעת) ירקות ירוקים

פטריות, נבטים, פלפל ירוק, תפוח אדמה

פירות

תפוחים, אגסים, אפרסקים (3 מנות פרי ביום) לימון

להוריד כי יש הרבה סוכר: ענבים, אבטיח, מלון, פירות יבשים, פירות הדר.

ממתקים

סטיוויה , לאפיה – רכז תפוחי עץ

סוכר לבן, סוכר חום, דבש, מולסה, מייפל, סילאן, ממתיקים מלאכותיים, סורביטול, אספרטהיים

בשר / עוף / דגים

עד פעמיים בשבוע

נקניקים, נקניקיות, בשר מעובד, בשר מעושן

ביצים

עד פעמיים בשבוע, מומלץ ביצים אורגניות

 

שמנים

שמנים שעברו תהליך של כבישה קרה – זית, שומשום, אבוקדו, המפ, ענבים

סויה, תירס

גרעינים

אגוזים, שקדים, דלעת, חמניות, זרעי פשתן, שיבולת שועל, שומשום (פשתן ושומשום צריך לטחון) קשיו, לוז, אגוז מלך

פיסטוק, בוטנים (להמעיט) אגוזים מאוד שמנים – צנובר, אגוזי ברזיל

שתיה

מים, תה צמחים, תחליפי קפה – מצמחים, קפה אחד ליום (פילטר או שחור), מיצים מפירות שמותר

משקאות ממותקים, מוגזים, קפה, תה, קקאו, אלכוהול

חטיפים

פופקורן, עוגות/עוגיות/קרקרים רק משיפון, כוסמין, ממרח שומשום, שקדיה

עוגות, עוגיות, וופלים, חטיפים מעובדים וכדומה

תבלינים/ רטבים

מלח הימלאיה, תבלינים נקיים ואיכותיים

אבקות המרק, חומרים משמרים, צבעי מאכל, רטבים מוכנים, קטשופ