
מה מותר ומה אסור לאכול בדיאטת קנדידה:
סוג המזון | מותר | אסור |
לחם ודברי מאפה | כל המאפים מקמח שיפון, קמח מלא (פתיתים וקרוטונים מקמח מלא), שעור (מחמצת) כוסמין (קמח קוסמת) שמרים עד 1 ג”ר לבדוק שאין קמח לבן, לחם מלא ללא שמרים – בדר”כ לחם יותר כבד, קמח דורם – חיטה קשה, | כל מה שיש בו קמח לבן ושמרים – בורקסים בייגלה, כל המאפים למיניהם |
דגנים | קינואה, גריסים, אורז מלא, שיבולת שועל, כוסמת, דוחן, אמרנט | בורגול, קוסקוס, אורז לבן, קמח לבן – חיטה רגילה |
קטניות | כל השעועיות : אדומה חומה ירוקה, חומוס, עדשים, סויה, רצוי למי שיש קושי בעיכול להנביט את הקטניות לפני הבישול – בנבט יש פוטנציאל אנרגטי גבוה | אפונה |
מוצרי חלב | חלב עיזים, חלב סויה, חלב שיבולת שועל, חלב שקדים, יוגורט ביו | חלב פרה, גבינות שמנות, גבינות עם עובש, גבינות צהובות |
ירקות | כל הירקות, ירקות כתומים (בטטה, גזר, דלורית, דלעת) ירקות ירוקים | פטריות, נבטים, פלפל ירוק, תפוח אדמה |
פירות | תפוחים, אגסים, אפרסקים (3 מנות פרי ביום) לימון | להוריד כי יש הרבה סוכר: ענבים, אבטיח, מלון, פירות יבשים, פירות הדר. |
ממתקים | סטיוויה , לאפיה – רכז תפוחי עץ | סוכר לבן, סוכר חום, דבש, מולסה, מייפל, סילאן, ממתיקים מלאכותיים, סורביטול, אספרטהיים |
בשר / עוף / דגים | עד פעמיים בשבוע | נקניקים, נקניקיות, בשר מעובד, בשר מעושן |
ביצים | עד פעמיים בשבוע, מומלץ ביצים אורגניות | |
שמנים | שמנים שעברו תהליך של כבישה קרה – זית, שומשום, אבוקדו, המפ, ענבים | סויה, תירס |
גרעינים | אגוזים, שקדים, דלעת, חמניות, זרעי פשתן, שיבולת שועל, שומשום (פשתן ושומשום צריך לטחון) קשיו, לוז, אגוז מלך | פיסטוק, בוטנים (להמעיט) אגוזים מאוד שמנים – צנובר, אגוזי ברזיל |
שתיה | מים, תה צמחים, תחליפי קפה – מצמחים, קפה אחד ליום (פילטר או שחור), מיצים מפירות שמותר | משקאות ממותקים, מוגזים, קפה, תה, קקאו, אלכוהול |
חטיפים | פופקורן, עוגות/עוגיות/קרקרים רק משיפון, כוסמין, ממרח שומשום, שקדיה | עוגות, עוגיות, וופלים, חטיפים מעובדים וכדומה |
תבלינים/ רטבים | מלח הימלאיה, תבלינים נקיים ואיכותיים | אבקות המרק, חומרים משמרים, צבעי מאכל, רטבים מוכנים, קטשופ |