המדריך לאורח חיים בריא – עקרונות התזונה הנטורופתית ומתכונים.

המדריך לאורח חיים בריא – עקרונות התזונה הנטורופתית ומתכונים.

הקשר בין המזון שאנו אוכלים, גורמי הסביבה השונים והשפעתם על בריאות האדם היו ידועים כבר במקורות, אך לאחרונה החלו לשים לב לקשר החשוב הזה.
בראייה הנטורופתית, אחת הסיבות היא ריבוי המחלות שנובעות מהיחלשותו של הגוף להתמודד עם הסביבה עמוסת הרעלים: זיהום אוויר, מזון מעובד, תרופות, לחץ מתמשך, קרינה ועוד.

המערכת שמסלקת את הרעלים מגופנו נחלשת.
השליטה במצבנו הבריאותי היא באחריותנו!

הנטורופתיה דוגלת בכך שבאפשרותנו לתמוך במערכות הגוף ובתיפקודן המאוזן, תזונה וצמחים.

במדריך שהכנתי לכם תוכלו למצוא:

  • טיפים ועקרונות לאורח חיים בריא
  • טיפים ורעיונות לארגון נכון של היום
  • טיפים לאכילה נכונה ובריאה על פי הגישה הנטורופתית
  • רעיונות לארוחת צהריים ללא מזונות מן החי
  • מתכונים בריאים, טעימים ומהירים לחיים קלים
  • ועוד הרבה דברים טובים

קבוצות המזון החשובות לשמירה על גוף בריא הם:
דגנים מלאים – אורז, חיטה (לחם, בורגול, סולת, קוסקוס), כוסמת, גריסים, תירס, שעורה, דוחן, קינואה ושיבולת שועל.
קטניות  שעועית, סויה, פול, עדשים, אפונה, תורמוס וחומוס.
שמנים צמחיים איכותיים – אגוזים, שקדים, קשיו, בוטנים, פקאן, מקדמיה, לוז, זרעי פשתן, זרעי צ’יה      (מרווה), גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, קצח, שומשום מלא, שומשום שחור, צנוברים, ערמונים, אבוקדו, זיתים ועוד.
ירקות ופירות – מכל הסוגים, הגדלים והצבעים.

אני אשתף אתכם בטיפים ובעקרונות נטורופתיים חשובים לשמירה על בריאות מיטבית תוך הזנה של הגוף בחומרי גלם איכותיים ומזינים. 
צעדים קטנים מובילים לשינויים גדולים…
כדי להצליח בתהליך, ולשמור לאורך זמן על אורח חיים בריא נסו לשלב בכל שבוע 1-2 עקרונות/ טיפים נטורופתיים באורח חייכם,
ואני מבטיחה לכם שלאט לאט העקרונות  והטיפים יהפכו לשגרה קבועה ויטמעו בכם תמיד.          

גיוון
השתמשו במגוון רחב של מזונות שונים ומגוונים. כך תרוויחו את היתרונות והאיכויות של כל סוג מזון אותו תאכלו.

זמינות
השתמשו במוצרים שאפשר להשיג בקלות ובכל מקום, ולא רק בבתי טבע. כך תצליחו להתמיד יותר בשמירה על אורח חיים בריא ולא תהיו מתוסכלים כאשר רציתם להכין מתכון ולא היו לכם את כל החומרים בבית…

פשטות
חשוב שהמאכלים שאתם מכינים יהיו קלים  ופשוטים להכנה מכיוון שכך יהיה לכם קל להתמיד בתזונה  בריאה ולא לעמוד שעות במטבח.

רחוק מהעין רחוק מהלב
אל תחביאו את הירקות והפירות במגרה התחתונה במקרר. תחזיקו קערה עם ירקות ופירות חתוכים במדף העליון, שיקפוץ לעין ברגע שפותחים את המקרר.

אכילת פירות וירקות
מומלץ לצרוך את הירקות והפירות על קליפתם. מומלץ לאכול לפחות 7 סוגי ירקות ו 3 ופירות ביום, בצבעים שונים. אפשר לאכול את הירקות והפירות טריים שלמים, חתוכים,  סלטים טריים, ירקות מבושלים, מאודים, מוקפצים, במרק או בתבשילים כמו קציצות ופשטידות, סלט פירות , פירות יבשים, מיצי פירות ועוד.

הגבירו צריכת חומצות שומן אומגה 3
חומצות השומן אומגה 3 הכרחיות לתפקוד אופטימאלי של תאים בגוף ותורמת למצב תקין של מערכת החיסון, לפעילות מנטאלית ופעילות לב תקינה ומסייעת בטיפול בדלקות. תפקידה העיקרי הוא לשמור על גמישות של קרומי התאים כך שכל הקולטנים של התא יוכלו לפעול בקליטה והעברה של מסרים בצורה תקינה. מקורות טובים לאומגה 3 הם דגי ים צפוניים, (סלומון, טונה, מקרל, בקלה, סול), צמח המרווה, אצות, זרעי פשתן, אגוזי מלך ושמן קנולה בכבישה קרה.

הגבירו
צריכת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים שנמצאים בדגנים מלאים, בקטניות ובירקות ופירות עם קליפתם.
הגבירו את שילוב הקטניות בתפריט, מומלץ לצרוך 4 מנות בשבוע.
אכלו חופן של אגוזי מלך ושקדים לא קלויים ביום, הם מקור תזונתי עשיר לחלבונים, שומנים בריאים, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים החשובים לגוף.
הגבירו צריכת מזונות העשירים בסידן הנמצאים בטחינה, עלים ירוקים, שקדים, כרוב וסרדינים.

העדיפו
שיטות בישול שאינן טיגון, לא אידוי הקפצה ואפייה.
כך נשמרים הערכים התזונתיים במזון ולא נהרסים.

הימנעו ממלח ככל האפשר
המלח אולי מעשיר את טעמו של התבשיל, אך ידוע שבכמויות גבוהות הוא לא בריא ומאוד מזיק.
מומחים קובעים, שאנשים שצורכים מידי יום כמויות גבוהות של מלח חיים על “פצצת זמן מתקתקת.”
המלח מכונה גם “הרוצח השקט” וצריכה עודפת שלו עלולה לגרום להתפתחות של מחלות כמו: 
יתר לחץ דם, מחלות לב ולשבץ מוחי.
חשוב לזכור שמלח נמצא בכל מקום: במזון מוכן, כשאוכלים בחוץ, ברטבים מוכנים, במזונות משומרים וכבושים, בחטיפים, במאפים, בבורקסים, במסעדות, בבתי קפה, ברוטב סויה וכדומה.
נסו לצמצם את צריכת המלח שלכם ע”י החלפתו בעשבי תיבול ובתבלינים אחרים כמו זעתר, סלרי, סליקורניה, שום ועוד, הידועים במליחותם הטבעית .

הפחיתו את השימוש
במשקאות ממותקים ומוגזים המכילים סוכר.
אכילה של סוכר גורמת לירידה בפעילות של מע’ החיסון וידוע שעודף סוכר גורם לדלקות, סוכרת, סרטן ובעיות נוספות. בנוסף, הסוכר מתחרה עם ויטמין C על אותם הקולטנים של התא. כלומר, ככל שיש יותר סוכר בדם, כך פחות ויטמינים נכנסים לתאים ונוצר חוסר בגופנו של חומרים חיוניים. במקום לקנות מיצים מוכנים שלא נשארו בהם ויטמינים או להשתמש בתרכיזים שמלאים בסוכרים, קחו קנקן זכוכית, מלאו אותו במים ובקרח והוסיפו את הפירות או את הצמחים האהובים עליכם והרי לכם מיץ צונן ומזין… 
*ניתן להמתיק עם עלי סטיוויה – צמח מרפא המשמש כתחליף לסוכר המזיק.

הימנעו מאכילת
מזונות מעובדים המכילים חומרים משמרים, צבעי מאכל, משפרי טעם אשר פוגעים בבריאות הגוף, וצמצמו את כמות השומן ואת צריכת המזונות המכילים שומן טראנס ושומנים רווים.

יש לקרוא
את רשימת הרכיבים שרשומים על תוויות המזון של המוצר.
הרכיבים מסודרים בסדר יורד, מהרכיב שנמצא בכמות הגדולה ביותר ועד לרכיב שנמצא בכמות הקטנה ביותר. רצוי להימנע ממזונות שבראש טבלת הרכיבים שלהם יופיעו מרכיבים כמו סוכר, צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח ועוד.

מים
הוא מצרך חיוני שגופנו לא יכול בלעדיו.
שתיית מים, לפחות 2 ליטר ביום, מגבירה את חילוף החומרים וע”י כך תורמת לשמירה על משקל תקין, מונעת התייבשות וכאבי ראש וחשובה לתפקודים היומיומיים של הגוף.
חשוב לשתות מים בכל ימות השנה.
כדי לא לשכוח לשתות, קחו אתכם לכל מקום בקבוק קטן שתוכלו למלא.

״ארגון נכון עושה המון״
יש לתכנן את האכילה עוד בתחילת היום,
כך אנו מונעים אכילה ספונטנית ובלתי מתוכננת.
בנוסף, אנו יכולים לקבוע מה נאכל במשך היום לפי סדר היום שלנו.
מומלץ להכין סנדוויצ’ים וקופסאות אוכל למשך היום וכמויות גדולות
של ממרחים, קטניות, תבשילים ומרקים, לחלק לקופסאות ולהקפיא.

יש לאכול בשקט וברוגע
אכילה תוך כדי ביצוע פעולות אחרות כמו צפייה בטלוויזיה, קריאת עיתון, אכילה בזמן נהיגה, בעמידה וכו’, אינה תורמת לעיכול תקין של מרכיבי המזון. תהליך העיכול של המזון מתחיל כבר בפה ולכן ישנה חשיבות לאכילה איטית ומודעת. אכילה בהיסח דעת תורמת לתחושת שובע מאוחרת, צרבות, לגזים, לנפיחות ולכאבי בטן.

ארוחת הצהריים
לא חייבת להיות כל יום בשרית.
מומלץ להגביל את הצריכה של הבשר ל 1-2  בשבוע.
ניתן לקבל חלבון איכותי ומזין ממאכלים אחרים,
ולבסס את התפריט של ארוחת הצהריים על דגנים,
קטניות, ירקות, אגוזים וטופו.       

רעיונות לארוחת צהריים ללא מזון מהחי
אורז מלא ועדשים (מג’אדרה) + סלט ירקות עם רוטב טחינה.
קציצות קינואה וטופו ברוטב עגבניות + סלט עלים ירוקים.
מרק עדשים מתובלן + 2 פרוסות לחם שיפון.
ירקות מוקפצים עם רוטב סויה וקוביות טופו.
חומוס ביתי + ירקות חתוכים.
כריך עם אבוקדו + אנטיפסטי בתנור.
פלפל ממולא באורז ועדשים עם עשבי תיבול.
פסטה מלאה ברוטב פסטו עם שמרי בירה.

מומלץ להתחיל את הארוחה בפרי
אכילת פרי לפני האוכל מפעילה את מיצי המרה מה שגורם לעיכול טוב יותר של המזון.
חשוב לא לסיים את הארוחה עם פרי מכיוון בסוף הארוחה הפרי יכול לגרום לתסיסה במערכת העיכול ולתחושת אי נוחות (גזים, כאבי בטן), משום שהוא אינו מתעכל היטב.

חשוב לשתות לאורך כל היום מים
לפחות 2 ליטר ביום. הרבה פעמים אנו מתבלבלים בין תחושת הצמא לבין תחושת הרעב ואנו אוכלים למרות שגופנו זקוק לנוזלים.
מים הם השתייה המומלצת ביותר.
אם בא לכם קצת טעם הוסיפו לכוס המים/קנקן/בקבוק צמחי תבלין כמו נענע, לואיזה, עשב לימוןופירות כמו פלחי לימון, מלפפון ירוק, תותים, פטל ועוד.
כך תרוויחו את היתרונות בשתיית מים בלי קלוריות, חומרי טעם וסוכר מיותר!

ארגון הבריאות העולמי ממליץ על 5-7 ירקות ופירות מכל הצבעים.
צבעי הקסם – שלבו אכילה של ירקות ופירות בכל הצבעים כדי לקבל את האפקט הייחודי של כל צבע:
ירוק – שומר על ראייה תקינה ומחזק את העצמות.
לבן – שומר על כלי הדם והלב ונלחם בחיידקים בווירוסים.
אדום – נלחם בסרטן ובמחלות לב.
כתום – שומר על תפקוד תקין של מע’ החיסון ונלחם בסרטן.
סגול – מאט תהליכי הזדקנות ומשמש כ”אנטי-אייג’ינג” טבעי. 

 

אתם מוזמנים לשאול אותי כל שאלה שעולה לכם מקריאת הבלוג הזה.
ואתם כמובן גם מוזמנים להגיב ולשתף את הבלוג כאן בהמשך העמוד. 
מאחלת לכם בריאות מלאה !!!
שיר לויתן
שיר לויתן
נטורופתית והרבליסטית קלינית

רוצים להישאר מעודכנים בטרנדים ובטיפים האחרונים בתחום הבריאות הטבעית ?

אם כן, אז אנחנו באלכימיסט כאן בשבילכם

  • בניוזלטר שלנו, שנשלח פעם בשבוע לכל רשימת התפוצה שלנו, תקבלו את כל ההדרכות המתפרסמות בבלוג הבריאות הטבעית של אלכימיסט.
  • הצוות שלנו הינו בעל ידע רב ויש לו את המשאבים לתשובות לשאלות הקשורות לבריאות שלכם.
  • אנחנו נבצע עבורכם את החיפוש והמחקר. ואתם תישארו בעניינים, עם כל הטרנדים הכי עדכניים בבריאות ובאורח חיים בריא. תקבלו גישה לשפע של מידע על שיטות בריאות טבעיות, כולל טיפים ועצות מומחים.
  • תקבלו גם את כל המידע העדכני, על הפורמולות הטבעיות האחרונות, לשילוב בשגרת הבריאות היומיומית שלכם.
  • וזה לא הכל ! תקבלו גם הצעות בלעדיות, הנחות ומבצעים על המוצרים והשירותים שלנו.

 אל תחכו להתחיל את המסע שלכם לעבר בריאות מיטבית. הירשמו עכשיו ותנו לניוזלטר שלנו להיות המדריך שלכם לחיים בריאים ומאושרים יותר:

    אישור דיוור: מאשר לקבל דיוור ועידכונים במייל ובוואטסאפ

    רוצה לקחת את העניינים בידיים ולקבל ייעוץ בריאותי מקיף, הממוקד בך ?

    אנחנו רוצים להזמין אותך למלא את השאלון המיוחד שהכנו עבורך, בו תוכל לבדוק האם אתה סובל מאחד או יותר מהסימפטומים הבריאותיים הנפוצים, בהתאם לבדיקת הדם שלך. לאחר מילוי ושליחת השאלון, תוכל גם להתייעץ עם הנטורופתית שלנו, שיר לויתן, שתדריך אותך לגבי הדרכים היעילות ביותר להתמודדות טבעית ובריאה עם המצב.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    פוסטים אחרונים

    למען הסר ספק, כלל התכנים באתר, לרבות המידע על המוצרים, ניתנים כסקירה כללית בלבד של גישות נטורופתיות נפוצות והם אינם מהווים תוכן רפואי, התווייתי או המלצה רפואית או תזונתית קלינית מוסמכת. כמו כן, המידע באתר אינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה, הוראה או עצה לשימוש, לשינוי או להורדה של תרופה כלשהי ואין בו תחליף לייעוץ רפואי או תזונתי-קליני פרטני או אחר. נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש בתוספי תזונה.

     

    0
      0
      העגלה שלך
      העגלה שלך ריקהחזור לחנות
        Calculate Shipping

        רוצים לקבל טיפים בריאותיים ייחודיים ותכנים על טיפולים טבעיים?

        הרשמו לניוזלטר של אלכימיסט וקבלו:

        • ידע מעמיק על תזונה טבעית ואורח חיים בריא.
        • מתכונים מיוחדים לטיפוח הגוף והנפש.
        • הנחות בלעדיות על המוצרים שלנו.
        • מדריכים לטיפולים טבעיים בהתאמה אישית.